1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Çorum’da Kadın Girişimciliği Destekleyen ‘Kadın Eli’ Projesi: Sanayide Kadın Gücünü Artırma Adımı

Çorum’da Kadın Girişimciliği Destekleyen ‘Kadın Eli’ Projesi: Sanayide Kadın Gücünü Artırma Adımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’da kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla “Çorum Sanayiinde Kadın Eli” adlı proje hayata geçirildi. Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından ortaklaşa yürütülecek bu proje ile ilgili iş birliği protokolü, 17 Eylül 2024 tarihinde Çorum Valiliği’nde imzalandı. Protokol imza törenine Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle katıldı. Ayrıca, OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğba Purtul Kılıç da törene iştirak etti.

Kadınlar İş Dünyasında Daha Güçlü

Bu protokol, Çorum’da kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını güçlendirmeyi amaçlayan çeşitli faaliyetlerin hayata geçirilmesini ve yeni iş birliklerinin gelişmesini sağlamayı hedefliyor. Proje ile birlikte, sanayide kadınların etkisi artırılacak ve kadınların iş dünyasında daha aktif roller üstlenmesi teşvik edilecek. Bu adım, Çorum’un ekonomik kalkınmasını hızlandıracak ve kadınların ekonomide daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacak.

CNC Operatörlüğü Eğitimi ile Sanayide Kadın Gücü

Proje kapsamında gerçekleştirilecek ilk çalışma, ihracata dayalı üretim yapan Çorum’da “CNC Operatörlüğü Eğitimi” olacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşgücü Piyasası Araştırma Raporu ve OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi’nin saha ziyaretleri doğrultusunda planlanan bu eğitim, Eylül ayında kadınlar için başlayacak. CNC Operatörlüğü Eğitimi ile Çorum sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak ve kadınların kayıtlı istihdam oranı artırılacak.

Kadın Girişimciliği ve İstihdamı Destekleyen Temalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, 2024 ve 2025 yıllarında kadınların iş gücüne daha aktif katılımını ve iş dünyasında liderliklerini desteklemeyi amaçlayan “Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı” temasını belirledi. Kalkınma Ajansları, bu tema çerçevesinde projelere destek vererek kadınların iş gücündeki, toplumsal yaşamda ve girişimcilik ekosistemindeki rollerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Çorum’da Kadın İstihdamında Yükselen Başarı

Çorum’da 2012 yılında yüzde 21 olan kayıtlı kadın istihdamı, 2023 yılında yüzde 37’ye yükseldi. Bu başarı, Çorum’u Türkiye genelinde kadın istihdamında 37. sıradan 26. sıraya taşıdı. On İkinci Kalkınma Planı doğrultusunda, 2028 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 40’a ve kadın istihdam oranının ise yüzde 36’ya ulaşması hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda, kadınların ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki beceri kazanmaları ve iş gücüne daha fazla katılım sağlamaları büyük önem taşıyor.

Çorum’da Kadın Girişimciliği Destekleyen ‘Kadın Eli’ Projesi: Sanayide Kadın Gücünü Artırma Adımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!