1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Borsa İstanbul’da Banka Hisseleri Öne Çıktı

Borsa İstanbul’da Banka Hisseleri Öne Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da 23 Kasım 2023 günü en çok kazandıran hisseler:

Akbank (AKBNK): %1,27
Akbank, günün ilk yarısında yükseliş eğilimini sürdürdü ve %1,27’lik bir artışla günü tamamladı. Bankanın yükselişinin temelinde, güçlü bilanço görünümü ve faiz artışlarının kredi maliyetlerini artırmasıyla birlikte net faiz gelirlerini destekleyeceği beklentisi yer aldı.
Yapı Kredi Bankası (YKBNK): %1,31
Yapı Kredi Bankası, Akbank ile birlikte en çok kazandıran ikinci hisse oldu. Bankanın yükselişinin temelinde de güçlü bilanço görünümü ve faiz artışlarının kredi maliyetlerini artırmasıyla birlikte net faiz gelirlerini destekleyeceği beklentisi yer aldı.
MIATK (Miadı Dolan Tahviller ve Fonlar Endeksi): %2,45
Miadı Dolan Tahviller ve Fonlar Endeksi, günün en çok kazandıran üçüncü hissesi oldu. Endeksin yükselişinin temelinde, Türkiye’nin risk priminin gerilemesi ve yurt dışı piyasaların pozitif seyri yer aldı.
PENTA (Penta Teknoloji): %2,67
Penta Teknoloji, günün en çok kazandıran dördüncü hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, güçlü bilanço görünümü ve yurt dışı pazarlardaki büyüme beklentisi yer aldı.
Garanti Bankası (GARAN): %2,79
Garanti Bankası, günün en çok kazandıran beşinci hissesi oldu. Bankanın yükselişinin temelinde, güçlü bilanço görünümü ve faiz artışlarının kredi maliyetlerini artırmasıyla birlikte net faiz gelirlerini destekleyeceği beklentisi yer aldı.
Borsa İstanbul’da 23 Kasım 2023 günü en çok kaybeden hisseler:

Akfen Holding (AKCNS): %8,82
Akfen Holding, günün en çok kaybeden hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, yurt dışı piyasalarda yaşanan satış baskısı yer aldı.
İpekyol (IPEKE): %8,70
İpekyol, günün en çok kaybeden ikinci hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, yurt dışı piyasalarda yaşanan satış baskısı yer aldı.
Koç Holding (KOZAA): %8,63
Koç Holding, günün en çok kaybeden üçüncü hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, yurt dışı piyasalarda yaşanan satış baskısı yer aldı.
Kardemir (KRDMD): %8,57
Kardemir, günün en çok kaybeden dördüncü hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, yurt dışı piyasalarda yaşanan satış baskısı yer aldı.
Kontr Grup (KONTR): %8,55
Kontr Grup, günün en çok kaybeden beşinci hissesi oldu. Şirketin yükselişinin temelinde, yurt dışı piyasalarda yaşanan satış baskısı yer aldı.
Günlük değerlendirme:

BIST 100 endeksi, TCMB’nin faiz kararını açıklamasının ardından %0,78 yükselişle 8.059,73 puandan günü tamamladı. Endeks, günün ilk yarısında %1’e yakın bir yükselişle 8.062 puana kadar yükseldikten sonra, karar sonrası düşüş ağırlıklı bir volatilite gördü. Günün dip seviyesini 7.951 puanda belirledikten sonra gelen tepki alımlarıyla kapanışa doğru 8.000 puan sınırında yatay kaldı.

Endeks, günü kapatırken 200 günlük hareketli ortalaması olan 7.980 puanın üzerinde tutunmayı başardı. Bu durum, teknik olarak endekste kısa vadeli bir yukarı yönlü hareketin sinyallerini veriyor.

Gün içinde en yüksek işlem hacmi finansal sektörde gerçekleşti. Bankalar, %3 civarında yükselirken, sigorta ve faktoring sektörü de %7 bandında değer kazandı. Metal, mineral ve inşaat sektörleri ise günü satıcılı hareketle tamamladı.

Yeni işlem görmeye başlayan Binan Madencilik, Agrotech ve Ekos Yatırım, tavan fiyattan işlem görmeye devam etti.

Borsa İstanbul’da Banka Hisseleri Öne Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!