1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Bankaya borcu olanlar dikkat! Sicil affı yolda!

Bankaya borcu olanlar dikkat! Sicil affı yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalara borçlarını ödeyemeyen, karşılıksız çek-senet veren kişiler bankalar tarafından kara listeye alınıyor. Yakın zamanda bu kişileri sevindirecek bir haber geldi. Sicil affı konusunda çalışmalara başlandı. Haberin detayları için okumaya devam edin.Adsız tasarım - 2023-04-11T142055.169Bankalardan kredi kullanan, kredi kartı alan kişiler borçlarını ödeyemedikleri için icra takibine düşebilir. Bu tür durumlar bankalar tarafından da takip edilir. Borçlarını ödemeyen kişiler halk arasında kara liste olarak bilinen listeye alınır. Bu listede kişiler belirli bir puan üzerinden değerlendirilir. En düşük puana sahip olan kişilerin kredilerden ve diğer bankacılık hizmetlerinden yararlanması mümkün olmaz.

Nisan ayında bankaya borçlu olanları sevindirecek bir haber geldi. Borçlarından dolayı kara listede yer alan kişilerin sicil affı kapsamına alınacağı belirtildi. Böylece borçlular tekrar bankalardan kredi alabilecek ve yeni kredi kartı başvurusunda bulunabilecek.

Sicil affının mecliste onaylanır onaylanmaz uygulamaya konması bekleniyor. Sicil affının torba yasa kapsamında gelmesi bekleniyor. Bu torba yasa kapsamında 2000 TL altındaki alacaklar tasfiye ediliyor. Sicil affı ise hem senet hem de kredi borçları için getiriliyor.Adsız tasarım - 2023-04-11T142038.185
SİCİL AFFINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
Torba yasa ile beraber sicil affı da gündeme geldir. Torba yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte sicil affı için başvuruların da başlayacağı düşünülüyor. Peki, kimler bu aftan yararlanabilecek?

Sicil affı hem gerçek hem de tüzel kişiler için söz konusu olacak. Bu kişiler bireysel krediler için sicil affından yararlanabilecek. Aynı zamanda ticari kredi borçları da sicil affı ile ödenebilecek. Karşılıksız çek verenler de sicil affı kapsamına alınıyor. Protestolu senet sahipleri de bu kapsamda değerlendirilebilir.Adsız tasarım - 2023-04-11T142020.240SİCİL AFFI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Sicil affı için başvurular bankalar aracılığıyla alınacak. Bankalar, sicil affı başvuru sahiplerinin uygunluğunu sistem üzerinden yaptıkları kontrollerle denetleyecek. Eğer başvuru sahibi gerekli şartları sağlıyorsa sicil affı kapsamından yararlanacak.

Bundan sonrası için başvuru sahibi bankadan tekrar kredi talebinde bulunabilecek. Böylece bireyler ve firma sahipleri finansman ihtiyaçları için tekrar bankalardan yardım alabilecek. Başvuruların kanunun yürürlük tarihinden itibaren altı ay içerisinde yapılması gerekiyor.
 

Bankaya borcu olanlar dikkat! Sicil affı yolda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!