1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Kurban Bayramı Öncesi İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Artıyor

Kurban Bayramı Öncesi İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesai saatinin sona ermesiyle başlayan 9 günlük bayram tatili, memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek isteyenlerin yola çıkmasıyla İstanbul’da trafik akışını yavaşlattı.

Köprülerde ve Otoyollarda Trafik Yoğunluğu

Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinde Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçişlerde yoğun trafik gözlendi. Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu’nda Levent bağlantısına, D-100 kara yolunda ise Çağlayan bölgesine kadar yoğunluk oluştu. Karaköy-Beşiktaş Meydanı arasındaki sahil yolu ve Barbaros Bulvarı’nda da hafif trafik yoğunluğu yaşandı.

Anadolu Yakası’nda Yoğun Trafik

Anadolu Yakası’nda TEM Otoyolu’nda Ünalan bağlantısından Çamlıca Gişeler’e kadar sürücüler ilerlemekte zorlandı. Ankara istikametinde Sancaktepe ve Sultanbeyli arasında da aşırı yoğunluk yaşanıyor. D-100 kara yolunda Ankara istikametinde Göztepe, Maltepe, Kartal ve Pendik arasında zaman zaman trafik yoğunluğu nedeniyle araçlar yavaş ilerliyor.

Toplu Taşıma Duraklarında Yoğunluk

Mesai saatinin sona ermesinin ardından tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında da yoğunluk oluştu. Yağışın etkili olmasıyla bazı yollarda su birikintileri oluştu, araç ve motosiklet sürücüleri zor anlar yaşadı. Yağışlı havaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve kapalı alanlara sığındı.

Otoyollarda Durum

Anadolu Otoyolu’nun Bolu ve Düzce kesimi ile D-100 kara yolunun Karabük Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümünde akıcı yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek için İstanbul ve çevre illerden harekete geçen sürücülerin bölgeden geçişleri devam ediyor. Otoyolun Bolu ve Düzce kesimlerinde Gümüşova rampaları, Gölyaka ve Kaynaşlı geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler ve Çaydurt, Köroğlu rampaları, Yeniçağa ve Gerede gişelerinde araç yoğunluğu artıyor. Dinlenme tesisleri girişleri ile otoyoldan çıkış gişelerinde araç yoğunluğunun arttığı görülüyor.

Trafik Ekiplerinin Yoğun Mesaisi

Polis, yoğunluk durumuna göre sürücüleri zaman zaman otoyoldan D-100 kara yoluna yönlendiriyor. Hasarlı kazalar ve araç arızalarının da etkisiyle ulaşımın zaman zaman durma noktasına geldiği güzergahta görev yapan polis, karayolları ve jandarma ekipleri, trafik akışında aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor. Sakarya’da Kuzey Marmara Otoyolu’nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu’na bağlantı sağlanan Akyazı bölgesinde de araç yoğunluğu gözleniyor. Karayolları ve trafik ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’dan Karadeniz’e gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini sürdürüyor.

Osmangazi Köprüsü ve Otoyolda Yoğunluk

Osmangazi Köprüsü ve otoyolda yoğunluk arttı. Bağlantı yollarıyla uzunluğu 446 kilometreyi bulan otoyolda özellikle güneye doğru hareket eden tatilciler, zaman zaman Bursa geçişlerinde akıcı yoğunluk oluşturuyor. Tatil yolunda olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artıran trafik ekipleri, denetimlerinde sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

Otogarda Yoğunluk

Kurban Bayramı tatilini il dışında geçirmek isteyen vatandaşlar Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Otobüs firmaları, yaşanan yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenledi. Yolcuların büyük bölümü biletlerini günler öncesinden alırken son dakika gitmeye karar verenler ise bilet aradı. Otobüslerde doluluk oranlarının %99’a ulaştığını belirten bilet gişesi sahibi İbrahim Varlı, ek seferlerin de dolu olduğunu ve özellikle Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerine yoğun talep olduğunu belirtti.

Yol Masrafları ve Bilet Fiyatları

Otobüs bilet fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Varlı, Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği fiyatların, giderlerin artması nedeniyle yükseldiğini söyledi. Ayrıca, hızlı trenin otobüs sektörüne fazla zarar vermediğini, mazot fiyatlarının bilet fiyatlarına yansıdığını belirtti. İstanbul’dan Kahramanmaraş’a yolculuk yapmaya hazırlanan Serdar Günay ise bayram öncesi bilet bulmanın zorluğuna dikkat çekti ve uçak fiyatlarının otobüs biletlerinin 4-5 katı olduğunu vurguladı.

İstanbul’da Kurban Bayramı öncesi yaşanan trafik yoğunluğu, şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşların hareketliliğiyle arttı. Köprülerde, otoyollarda ve toplu taşıma duraklarında gözlenen yoğunluk, tatil döneminde sürücülerin ve yolcuların dikkatli olmasını gerektiriyor. Yolculuk yapacak olan vatandaşların planlarını önceden yapmaları ve trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak yola çıkmaları önemlidir.

Kurban Bayramı Öncesi İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!