1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a Suikast Girişimine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a Suikast Girişimine Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini kınadı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erdoğan, paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Erdoğan, saldırının ardından yaptığı açıklamada, ABD seçimlerinin ve küresel istikrarın tehlikeye girmemesi adına saldırının tüm detaylarıyla soruşturulacağına ve sorumluların adalete teslim edileceğine olan inancını vurguladı. Türkiye’nin bu süreçte dost ve müttefik ABD halkının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

“ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a Suikast Girişimine Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!