Malzemeler:
- Hamur için:
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- İç harcı için:
- 300 gr fındık kreması
- 100 gr pudra şekeri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Hamuru hazırlamak için: Bir kapta un, ılık su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
- İç harcını hazırlamak için: Fındık kremasını ve pudra şekerini (kullanacaksanız) bir kapta iyice karıştırın.
- Şekillendirme: Dinlenmiş hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi unlanmış tezgahta merdane ile açın. Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık fındık kreması koyun ve kenarlarını kapatarak bohça şeklinde kapatın.
- Pişirme: Fırın tepsisini yağlayın ve şekillendirdiğiniz bombaları tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin. Yumuşak bir hamur elde etmeniz önemlidir.
- Fındık kreması yerine Nutella veya kakaolu fındık kreması da kullanabilirsiniz.
- İzmir bombalarını fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- İzmir bombalarını ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Bu tarif ile:
- Yaklaşık 16 adet İzmir bombası elde edebilirsiniz.
- Hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi ise 20-25 dakikadır.
- İzmir bombalarını buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!