1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Sinan Ateş Suikastı Davasında Tahliye Kararı: 10 Sanık Serbest Bırakıldı

Sinan Ateş Suikastı Davasında Tahliye Kararı: 10 Sanık Serbest Bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Ateş suikastına ilişkin davanın ilk duruşması 5’inci günde sona erdi. Dava 19 Temmuz’a ertelendi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Sanıklardan Tolgahan Demirbaş’ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı dosyaya girme talebi reddedildi. Aynı şekilde MHP’li yöneticilerin yer aldığı dosyanın mevcut dosya ile birleştirilme talebi de kabul görmedi. MHP’li avukat Serdar Öktem’in HTS kaydı alınması talebi de reddedildi.

Ayşe Ateş, ara kararın ardından yaptığı açıklamada alınan kararların hukuki olarak eksik olduğunu vurguladı. Ayşe Ateş, sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirgeme çabası içerisinde olduklarını belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş’in katledilmesine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

BirGün yazarı Timur Soykan, Türkiye’de yargı bağımsızlığının tamamen yok edildiğini ve siyasi erke bağlı bir hale geldiğini belirtti. Soykan, Sinan Ateş davasının bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, siyasi bağlantıların ve cinayetin arkasındaki isimlerin gizlenmeye çalışıldığını ifade etti.

Davada sanık savunmaları, taraf avukatlarının beyanları alındı. Çoğu sanık savcılıkta verdiği ifadeleri değiştirdi. Azmettirici Doğukan Çep ve tetikçi Eray Özyağcı, cinayeti alacak verecek meselesine indirgedi. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve annesi Saniye Ateş, suikasta ilişkin çarpıcı ifadeler verdi. Ayşe Ateş, eşinin kendisine MHP’li yöneticiler tarafından tehdit edildiğini söylediğini aktardı.

O dönem Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kerem Gökay Öner, Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığını belirten bir suç duyurusunda bulundu. Ateş ailesinin avukatları, eski polis müdürünün dosyada tanık olmasını talep etti.

Suikastın üzerindeki siyasi bağlantılar ve yargılamadaki eksiklikler, davanın adil bir şekilde yürütülmediği algısını güçlendirdi. Ayşe Ateş, Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebini yineleyerek, adalet arayışının devam edeceğini belirtti.

Davanın 19 Temmuz’da devam edeceği ve savcılığın mütalaasını bu tarihte açıklayacağı bildirildi.

Sinan Ateş Suikastı Davasında Tahliye Kararı: 10 Sanık Serbest Bırakıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!