1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Gergin CHP İstanbul İl Kongresi: Arbede Anları

Gergin CHP İstanbul İl Kongresi: Arbede Anları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongre sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde tepki gösterdiği Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’in konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Avseren’in konuşması sırasında salondaki bazı katılımcılar yuhlayarak tepki gösterdi, bu da arbedeye sebep oldu.

İmamoğlu, kongrede isim vermeden, Cemal Canpolat’a yüklendi. Avseren’in konuşmasında ise örgüt emekçilerine saygı duyulması gerektiğini ve değişim adı altında faturanın tek kişiye kesilmemesi gerektiğini belirtti.

İmamoğlu ayrıca kongrede yaptığı konuşmada, CHP’nin iktidarında Türkiye’nin ne kuzeyinde ne güneyinde savaş olmayacağını vurguladı. Ayrıca, İstanbul’da yapılan projeler hakkında bilgi verdi ve yerel yönetimin halkçı, sosyal demokrat bir yaklaşım benimsediğini söyledi.Gergin CHP İstanbul İl Kongresi Arbede Anları (1)Kongredeki atmosferde, Cemal Canpolat ve Özgür Çelik’in afişlerindeki sloganlar dikkat çekti. Canpolat, Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafın bulunduğu afişlerde “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Örgütte liyakat Cemal Canpolat”, “İstanbul’un birleştirici gücü” ve “Umut ve cesaret” ifadelerini kullandı. Çelik’in afişlerinde ise “İstanbul için hep birlikte başaracağız” ile “İstanbul için biz varız” yazılıydı.

CHP İstanbul İl Kongresi’nde heyecanlı anlar yaşandı ve seçim süreci oldukça rekabetçi geçiyor.

CHP’nin İstanbul İl Kongresi, 4-5 Kasım’daki büyük kurultay için delege seçimi için kritik bir öneme sahip. İstanbul, delegelerin çoğunluğunu gönderecek il olduğundan, il başkanlığı için yapılan bu yarış büyük bir çekişmeye sahne oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’e karşı tepkisi, kongrenin en dikkat çeken anlarından biri oldu. Avseren’in konuşmasını yuhalanarak protesto edilmesi ve ardından yaşanan arbede, kongredeki gergin atmosferi artırdı.

İmamoğlu’nun konuşmasında vurguladığı önemli noktalardan biri, CHP’nin iktidarında Türkiye’nin barışçıl bir politika izleyeceği ve savaş olmayacağıydı. Ayrıca, yerel yönetimin halkçı ve sosyal demokrat bir anlayışla çalıştığını ve İstanbul için yapılan projelerin halkın refahını gözeten bir perspektiften gerçekleştirildiğini belirtti.Gergin CHP İstanbul İl Kongresi Arbede Anları (2)Kongredeki adaylar Cemal Canpolat ve Özgür Çelik’in afişlerindeki slogalar, her iki adayın da vurguladığı değerleri ve hedefleri yansıtıyor. Canpolat, birleştirici bir lider olarak tanımlanırken, Çelik ise İstanbul için birlikte başaracaklarını ifade ediyor.

CHP İstanbul İl Kongresi, partinin geleceği için büyük bir öneme sahip. Delege seçimi ve il başkanlığı yarışı, CHP’nin İstanbul’daki etkisini belirleyecek kritik bir süreci temsil ediyor.

Gergin CHP İstanbul İl Kongresi: Arbede Anları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!