1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Kısa Süreli Maruziyet Bile Felç Riskini Artırıyor

Kısa Süreli Maruziyet Bile Felç Riskini Artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle kısa süreli maruziyetin bile önemli bir etkisi olduğu vurgulanmış. Araştırmacılar, dünya genelinden 110 gözlemsel çalışmanın verilerini analiz ederek 18 milyon 35 bin 408 iskemik inme vakasını incelemişler. Sonuçlar, hava kirliliğinin artışının, iskemik inme riskinde ve buna bağlı ölüm oranlarında artışla ilişkili olduğunu göstermiş.

Ayrıca, farklı kirleticilerin farklı boyutlardaki partikül maddelerinin risklerini inceleyen bir araştırma ekibi, sadece 5 gün gibi kısa bir süre boyunca hava kirliliğine maruz kalmanın bile iskemik inme riskini artırabileceğini belirtmiş.

Makalede, dünyanın en kirli on şehri de listelenmiş. Bu şehirler arasında Katmandu (Nepal), Yeni Delhi (Hindistan), Chiang Mai (Tayland) gibi şehirler bulunuyor.

Türkiye’de ise 2021 yılında hava kirliliği nedeniyle en fazla etkilenen iller Batman, Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya olarak belirtilmiş.

Bu riskin kalıcı mı yoksa kirli bir bölgeye yapılan kısa bir ziyaretten sonra geçici mi olduğunun belirsiz olduğu ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu vurgulanmış.

Kısa Süreli Maruziyet Bile Felç Riskini Artırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!