1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. URL Yönlendirme Nasıl Yapılır?

URL Yönlendirme Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alan adınızı yönlendirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. METUnic kullanıcı hesabınıza kayıtlı e-posta adresiniz ve parolanızla giriş yapın.

  2. “Alan Adlarım” menüsünden yönlendirme hizmeti etkinleştirilmiş alan adınızın sağ tarafında bulunan “URL Yönlendir” butonuna tıklayın.

  3. Karşınıza çıkan “Yönlendirilen Domainler” sayfasında aşağıdaki bilgilendirmeleri dikkatlice inceleyin:

      1. kısım: “http://”, “https://”, “ftp://” ile başlayan yönlendirilen alan adı için seçim yapmanız gerekmektedir. Otomatik olarak “http://” seçeneği gelir ve bir seçim yapmanız zorunludur.
    • Eğer bir alt alan adını (subdomain) farklı bir alan adına yönlendirecekseniz, alt alan adı ibaresini girmeniz gereken penceredir. Örneğin, “alt.alanadi.com.tr” alan adını farklı bir alan adına yönlendirecekseniz, bu alana “alt” yazmalısınız. Alt alan adı yönlendirmeyecekseniz bu alanı boş bırakmalısınız.
      1. kısım: Yönlendirme hizmeti aldığınız servisler listelenir ve açılır menüden bir seçim yapmalısınız.
      1. kısım: “http://”, “https://”, “ftp://” ile başlayan ilk alan adının yönleneceği alan adı için seçim yapmanız gerekmektedir. Otomatik olarak “http://” seçeneği gelir ve bir seçim yapmanız zorunludur.
      1. kısım: Yönlendirilecek alan adınızı girin. Bu alana herhangi bir adres yazabilirsiniz, herhangi bir şart aranmaz.
  4. Bilgileri doğru şekilde girdikten sonra, “Kaydet” butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin.

  5. Yönlendirmenizin başarıyla tamamlandığını belirten bir geri bildirim almalısınız. Ayrıca, eklenen yeni yönlendirme kaydınızı sayfanın altında görüntüleyebilirsiniz.

  6. Yönlendirme kayıtlarını düzenlemek için “Düzenle” butonunu kullanabilir veya hatalı kayıtları silmek için “Düzenle” butonunun sağında yer alan “aşağı ok” işaretine tıklayıp çıkan “Sil” komutuna tıklayabilirsiniz.

  7. Yönlendirmenizin aktif hale gelmesi için DNS kayıtlarına eklenen A kaydının hosting hizmeti aldığınız firmanın size sunduğu hosting panelinden girilmesi gerekmektedir. Alternatif olarak, “Alan Adlarım” menüsündeki “DNS” linkine tıklayarak “METUnic DNS Sunucularını Kullan” seçeneğini işaretleyebilir ve tarafınıza otomatik olarak atanan A kaydının güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece yönlendirmeniz çalışmaya başlayacaktır.

Yukarıdaki adımları takip ederek, alan adınızı başarılı bir şekilde yönlendirebilirsiniz. Yönlendirme işlemi tamamlandığında, ziyaretçileriniz yönlendirilen alan adıyla hedeflediğiniz web sitesine yönlendirilecektir.

URL Yönlendirme Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!