1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Meteoroloji ve AFAD’dan ard arda  açıklamalar

Meteoroloji ve AFAD’dan ard arda  açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’nin çok sayıda ilde kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından beklenen yağış İstanbul’da  başladı. Sağanak yağmur sonrası D-100 Karayolunda her iki yönde de trafik yoğunluğu oluştu.Adsız tasarım (35)-1

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Aksaray, Kırşehir, Yozgat çevreleri ile Adana ve Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (50-70 km/saat), yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı 24 saat çalışılacağı ve toplu ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi. 

Kullanıcıların telefonlarına iletilen mesajda “İstanbul için fırtına uyarısı yapılmıştır. Güvenli doğalgaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan odada kesinlikle uyamayınız, havalandırma menfezlerinizi açuk tutunuz, lodoslu ve fırtınalı havalarda gece uyumadan bacalı cihazlarınızı lütfen kapatınız” denildi.

Meteoroloji ve AFAD’dan ard arda  açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!