1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Küçükçekmece’de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 53 Yaralı

Küçükçekmece’de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 53 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada dört kişi gözaltına alındı. Kaza anına dair ortaya çıkan görüntüler ve hazırlanan ön rapor, kazanın nedenini aydınlatıyor.

Ön rapora göre, kazanın sebebi metrobüs şoförünün, Beyaz Yol çalışmaları nedeniyle yolda yapılan uyarıları fark edememesi ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak ani bir manevra yapması oldu. Görüntülerde, şoförün yoldaki aracı gördüğü anda direksiyonu ani bir şekilde kırdığı ve bu manevranın kazaya yol açtığı görülüyor. Kazada ağır yaralanan iki kişi tedavi altında.

Kazanın ardından İETT, olayla ilgili kendi incelemesini başlattı ve şoförün yolu geç fark etmesi sonucunda ani bir manevra yaptığını, bu durumun kazaya yol açtığını açıkladı. Gözaltına alınan metrobüs şoförü Emrah Yıldırım ve yol üzerindeki aracın şoförü Şafak Yıldız, sağlık kontrollerinin ardından Sefaköy Polis Merkezi’ne götürüldü. Soruşturma devam ediyor.

Bu metrobüs kazası, İstanbul’un yoğun ulaşım hatlarından birinde meydana geldiği için büyük bir yankı uyandırdı. Kazaya ilişkin detaylar ortaya çıktıkça, yaşanan ihmal ve alınabilecek önlemler üzerine tartışmalar da sürüyor. Olayın sonucunda yaşanan can kaybı ve yaralanmalar, bu tür kazaların önlenmesi için daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Küçükçekmece’de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 53 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!