2023 YÖKDİL/1 Soruları ve Cevap Anahtarı Yayınlandı mı? Yökdil Sınavı için Soru Kitapçığı ve PDF İndirme İmkanı

sinav.png

YÖKDİL Sınavının İlk Ayağı Tamamlandı: 2023-YÖKDİL/1 Soruları ve Cevapları Açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurumları tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavının ilk ayağı, 138 binden fazla adayın katılımıyla gerçekleşti. Ancak Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle belirlenen tarihte yapılamayarak ertelenen sınav, adayların heyecanlı bekleyişi sonucu gerçekleştirildi. Şimdi ise adaylar, 2023-YÖKDİL/1 soru kitapçığı ve cevap anahtarının açıklanmasını bekliyorlar.

ÖSYM tarafından henüz YÖKDİL sınav soruları ve cevap anahtarının açıklanacağına dair bir duyuru yapılmadı. Ancak genellikle soru ve cevap anahtarı aynı gün paylaşıldığından, adaylar 27 Mart Pazar gününe kadar beklemeleri gerekebilir.

YÖKDİL sınav sonuçları ise ÖSYM’nin 2023 sınav takvimine göre 14 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak. YÖKDİL puanının geçerlilik süresi ise yüksek lisans ve doktora başvurularında 5 yıldır. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurularında ise YÖKDİL puanının belirli bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır.

YÖKDİL sınav puanı, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunarak bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır. YÖKDİL puanı, öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak için yapılan başvurularda, doçentlik sınav başvurusunda ve yabancı dille eğitim verilen üniversitelerde aranan dil kriterlerinde dikkate alınmaktadır.

Exit mobile version