1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. 15 Temmuz’un unutulmaz efsane müdürü

15 Temmuz’un unutulmaz efsane müdürü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz gecesinin unutulmaz kahramanlarından biri olarak anılıyor. Darbenin gerçekleştiği gece İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak görevde bulunan Mustafa Çalışkan, hem kendi emrindeki polisleri koordine etti, hem de vatansever Türk halkını hain fetöcülere karşı birlik olmaları için Boğaziçi köprüsüne giderek var gücüyle darbenin engellenmesi adına mücadele etti. Aklı ve kıvrak zekâsıyla darbenin İstanbul genelinde yayılmasını engellemiş, gerçek vatansever Türk askeri ve polisinin kendi insanına silah doğrultmayacağını ve ateş etmeyeceğini bilen ve bu ahlakla hareket eden Emniyet Müdürü Çalışkan, gittiği her yerde tüm emniyet mensupları ve halk tarafından saygıyla ve sevgiyle karşılanıyor. Darbenin gerçekleştiği geceden itibaren İstanbul’un huzura ve güvene kavuşmasında büyük etkide rol oynamıştır. Bu sürece kadar İstanbul genelinde suç oranlarının en asgari seviyeye indiği, başta terör örgütleri PKK, DHKP-C ve DAEŞ olmak üzere tüm çete ve suç yapılanmalarının belini kıran, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayan çalışmaları halen unutulmuş değil. Bilgi birikimi ve donanımı sayesinde her yerde övgüyle söz edilmektedir. Bu noktada ülkemizin menfaati için Mustafa Çalışkan ve daha nicelerine ihtiyaç vardır.

Mustafa Çalışkan 1

Doç. Dr. Mustafa Çalışkan Kimdir?

Mustafa Çalışkan 1968 yılında Nevşehir’de doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’ de tamamlamış daha sonrasında ise 1983’de Ankara Polis Koleji’ne 1987’de ise Polis Akademisi’ne girdi. 1991’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcılığı görevine geldi. Daha sonralarda ise İstanbul’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Organize 
Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bulundu. Farklı şehirlerde de bulunan Çalışkan sırasıyla;
Yalova İstihbarat Şube Müdürlüğü
Batman Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü
Kırşehir Personel Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü
Sakarya Erenler ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlükleri, Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü
Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezinde Öğretmen Emniyet Müdürü olarak görevini yerine getirdi.
2001-2002 yılları arasında Doğu Timor’da BM Polis Barış Gücü’nde, 2005-2006 yılları arasında Kosova’da BM Polis gücünde görev aldı.
1995 yılında Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitimini tamamlayarak “Dağ Komando Brövesi” aldı.12 ay süresince Van İli Erciş İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığında Komando Asteğmen olarak görev yaptı.
Yeraltı ve Yıkıcı Faaliyetlerle Mücadele,
Terörle Mücadele Temel Eğitimi,
Meslek İçi Orta Kademe Yöneticilik Eğitimi,
V.I.P. Önemli Kişileri Koruma,
Politik Psikoloji ve Kriz Yönetimi,
Yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan PKK/KCK’lı terörist yakalandı
Yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan PKK/KCK’lı terörist yakalandı
KBRN Temel ve Farkındalık Eğitimi kurslarını başarıyla tamamladı.

2010 yılında “İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı” Yüksek Lisans programından mezun olduktan sonra 2012 yılında “Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu “nu bitirdi. Mustafa Çalışkan, 2016 yılında “Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Sosyolojisi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 2020 tarihinden itibarinden de Sosyoloji alanında Doçentlik unvanını kazandı. 2 Eylül 2015 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Mustafa Çalışkan şimdilerde ise Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirmektedir.

15 Temmuz’un unutulmaz efsane müdürü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!